Fler mat- och dryck event

Något som vi fullkomligen älskar här på druvsaft är att besöka olika mat- och dryckevent runt om i Sverige. Det finns fler sådana än du kan räkna på fingrarna, och det allra bästa är att inget event är det andra likt. Alla har verkligen lyckats nischa sig själva på ett riktigt bra sätt. Vi har samlat ihop en lista här åt er med några bra event som kan vara värda att hålla koll på under året 2017:

dryck

 1. Båstad Wine & Spirits
  I juni har vi planerat in en sväng förbi Båstad då det vankas premiär av en ny wine & spirits mässa på Norrviken. Det kommer att dyka upp en massa lokala producenter av såväl drycker som delikatesser, och man tror att det här bara är början på ett återkommande event framöver. Det bästa är att det även kommer finnas föreläsningar där. Deras eventsida påminner lite om event som skapas via magnetevents.se har vi noterat, väldigt enkelt att ta sig runt på.
 2. Delikatessfestival i Göteborg
  I år är det tioårsjubileum för Göteborgs årliga choklad, lakrits och delikatessfestival som dessutom blir Nordens största mässa i sitt slag. I år tänker de även lansera en bakavdelning som inte funnits med under tidigare år, helt klart värt att spana in. Går av stapeln i slutet på september.
 1. Smaka på Enköping
  För oss blir det en bit att åka, men det kan mycket väl vara värt det – för i början på september kommer det nämligen att samlas en massa framstående leverantörer av ekologisk och närproducerad mat i Enköping, för att visa upp sina produkter, bjuda på smakprovningar, dela ut varuprover och bedriva en del försäljning.
 1. Linköping Vego
  Här om lite drygt en vecka bara så är det dags för Linköping Vego som kan vara spännande att resa till för att få lite inspiration och nya ideer kring det vegetariska och veganska köket. Även om man inte är renodlad vegetarian/vegan så är det ju alltid trevligt med nya smakupplevelser och ideer, inte sant?