Vikten av att skämma bort sig själv

Människan har i alla år haft en kärlek för det där lyxiga. Man ser ofta hur de gamla grekerna och romarna porträtteras liggandes på en schäslong inlindade i vackra sidentyger, med ett gyllene bord fyllt med färska frukter och goda viner framför sig. Andra tidsåldrar bjuder på andra typer av lyx, men något som är säkert är att det alltid funnits med på ett eller annat sätt.

Hälsa är den moderna lyxen
Idag är det hälsan som står i fokus när man pratar om lyx. Att unna sig själv retreat weekends på något härligt SPA, att boka in sin månatliga massagetid eller betala stora summor för en personlig tränare är sådant som hör lyxlivet till idag. Smoothies gjorda på färska råvaror, skönhetsprodukter från bra leverantörer som typ Maria Åkerberg, kläder i ekologisk bomull och tiden vi lägger på oss själva. Men är det inte härligt, så säg? Det är ju betydligt mer hälsosamt än cigaretter, whisky och långa bilturer i gamla bensinslukande Cadillacs.

spa

Tipsen som får dig att känna dig lyxig
Bäst av allt är ändå att det inte egentligen behövs miljoner på kontot för att kunna unna sig en lyxig stund i veckan idag. Du behöver varken tillhöra adeln eller de med högre inkomst. Vi har samlat ekonomiska tips på sådant du enkelt kan skämma bort dig själv med.

  • Köp dig själv ett lite dyrare vin & kryp ner i badkaret med ett glas
  • Gör chokladdoppade jordgubbar till dig själv
  • Ta en kväll i veckan bara för dig själv, där du lägger en ansiktsmask, fixar naglarna, tar en hårinpackning och skrubbar igenom hela kroppen.
  • Ägna en hel dag i sängen med en bra bok
  • Betala in dig på badhusets SPA-avdelning och mys runt i morgonrock och tofflor en dag

Som du ser så behöver det inte vara svårare än såhär, och att ge dig själv små stunder av lyx med jämna mellanrum är gott för din hälsa, både den psykiska och den fysiska.